Pieczony łosoś z cukinią i pieczarkami

Udostępnij:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Tumblr

Składniki: 3 porcje

500 g łososia
200 g pieczarek,
1 cukinia,
1/2pora,
kilka plasterków cytryny,
sól, pieprz, granulowany czosnek, suszone zioła (u mnie bazylia, oregano, tymianek, majeranek i rozmaryn)

Przygotowanie:

Cukinię oczyszczamy dokładnie i osuszamy.Kroimy wraz ze skórą na plastry. Pora i pieczarki przygotowujemy i kroimy w plastry. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Nacieramy łososia przyprawami z obu stron.Naczynie żaroodporne lub blaszkę natłuszczamy. Układamy warzywa i pieczarki na blaszce.Posypujemy przyprawami. Na warzywach umieszczamy kawałki łososia, a na nich plastry cytryny. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.W trakcie pieczenia sprawdzamy czy danie jest już gotowe. Danie podajemy z kaszą gryczaną lub brązowym ryżem.

Czytaj również

Wpisy które mogą być dla Ciebie interesujące

O złym wpływie tłuszczu na wygląd sylwetki krąży wiele pogłosek i mitów. Powstają kolejne diety...

Światowa produkcja mięsa rośnie z każdym rokiem. W Polsce miłośnicy mięsnych potraw nie wyobrażają sobie...

Zbędne kilogramy mogą odebrać Ci pewność siebie, a przy okazji wpływają negatywnie na stan Twojego...

Ostropest plamisty to roślina występująca głównie w Azji, ale także w okolicy Morza Śródziemnego. W...

Składniki: (na 2 porcje) *Filet z kurczaka bez skóry -(100 g) *Cebula – 1szt *Masło...

Boli Cię głowa, a może masz problem z przesuszającą się skórą? Istnieje doskonałe lekarstwo, które...