Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Pieczony łosoś z cukinią i pieczarkami

Składniki: 3 porcje

500 g łososia
200 g pieczarek,
1 cukinia,
1/2pora,
kilka plasterków cytryny,
sól, pieprz, granulowany czosnek, suszone zioła (u mnie bazylia, oregano, tymianek, majeranek i rozmaryn)

Przygotowanie:

Cukinię oczyszczamy dokładnie i osuszamy.Kroimy wraz ze skórą na plastry. Pora i pieczarki przygotowujemy i kroimy w plastry. Rybę dzielimy na mniejsze kawałki. Nacieramy łososia przyprawami z obu stron.Naczynie żaroodporne lub blaszkę natłuszczamy. Układamy warzywa i pieczarki na blaszce.Posypujemy przyprawami. Na warzywach umieszczamy kawałki łososia, a na nich plastry cytryny. Pieczemy ok. 20-30 minut w 180 stopniach.W trakcie pieczenia sprawdzamy czy danie jest już gotowe. Danie podajemy z kaszą gryczaną lub brązowym ryżem.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments