Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów
Pasty i smarowidła do pieczywa to szybki i pewny sposób na pyszną kanapkę 👌😋 Dzisiejsza pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów w połączeniu ze świeżą pełnoziarnistą bagietką stanowi doskonałą alternatywę dla gotowych i niekoniecznie zdrowych wędlin, pasztetów czy mielonek.
Domowe pasty są bardzo smaczne, pożywne i wspierają odporność organizmu. Co więcej, można je przygotować z mnóstwa różnych składników, od ryb aż do pieczonych w piekarniku czy puszkowanych warzyw. Wybór smarowideł i past do pieczywa w sklepach jest coraz większy, warto jednak tworzyć je samodzielnie. Pasta z ciecierzycy i suszonych pomidorów to niezwykle prosty przepis, szybkie wykonanie daje dużo satysfakcji.
Zobacz jak przygotować taką pastę?
Składniki
Porcje
1szt cieciorki konserwowej (240g) | |
2łyżki oliwy z suszonych pomidorów | |
50 g suszonych pomidorów | |
1szczypta papryka chili, w proszku | |
3szczypty papryki słodkiej, w proszku | |
2łyżki łuskanego słonecznika | |
1ząbek czosnku | |
2 cebule | |
sól himalajska ,pieprz |
Dodaj komentarz