Tortilla z wędzonym tofu, awokado i warzywami

Tortilla z wędzonym tofu,awokado i warzywami to świetny posiłek dla osoby na diecie roślinnej. Zawiera dużo dobrej jakości białka. Białko sojowe charakteryzuje się dużą wartością żywieniową oraz posiada korzystny skład aminokwasowy. Oprócz białka tortilla zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest pełna zdrowych, soczystych warzyw. Jeśli macie więcej czasu możecie samodzielnie przygotować placki tortilli, a jeśli wolicie kupić gotowe, to też będzie dobrą opcją:). Ja przygotowuje takie placki samodzielnie tylko w weekendy. W tygodniu tortillę z wędzonym tofu robię na bazie sklepowych placków.

Smacznego😋

Jeżeli chciałabyś zacząć gotować więcej zdrowych i smacznych posiłków, ale nie masz na nie pomysłu to

Zobacz również

Brak ocen

Składniki

Porcje
90 g tofu wędzone (1/2 kostki)
1łyżeczka oliwy z oliwek (5g)
1 garść sałaty
1/3 szt papryki czerwonej
1/4 szt ogórka zielonego (50 g)
1/3 szt awokado
10g Serek Almette ziołowy
1łyżeczka kukurydzy
1/4szt pomidora
1szt Tortilla (60g)

Informacje żywieniowe

398 kcal Watość energetyczna
18 g Białko ogółem
19 g Tłuszcze
37 g Węglowodany

Przygotowanie

1.

Przepis na 1 porcję Tortilli z wędzonym tofu , awokado i warzywami

Podsmaż pokrojone w kostkę tofu na oliwie na złoty kolor. Posmaruj placek serkiem Almette. Dodaj resztę składników i tofu, następnie zwiń tortillę tak jak lubisz:)
Oznacz jako wykonane

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *