Tortilla z wędzonym tofu, awokado i warzywami
Tortilla z wędzonym tofu,awokado i warzywami to świetny posiłek dla osoby na diecie roślinnej. Zawiera dużo dobrej jakości białka. Białko sojowe charakteryzuje się dużą wartością żywieniową oraz posiada korzystny skład aminokwasowy. Oprócz białka tortilla zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i jest pełna zdrowych, soczystych warzyw. Jeśli macie więcej czasu możecie samodzielnie przygotować placki tortilli, a jeśli wolicie kupić gotowe, to też będzie dobrą opcją:). Ja przygotowuje takie placki samodzielnie tylko w weekendy. W tygodniu tortillę z wędzonym tofu robię na bazie sklepowych placków.
Smacznego😋
Jeżeli chciałabyś zacząć gotować więcej zdrowych i smacznych posiłków, ale nie masz na nie pomysłu to
Zobacz również
Składniki
Porcje
90 g tofu wędzone (1/2 kostki) | |
1łyżeczka oliwy z oliwek (5g) | |
1 garść sałaty | |
1/3 szt papryki czerwonej | |
1/4 szt ogórka zielonego (50 g) | |
1/3 szt awokado | |
10g Serek Almette ziołowy | |
1łyżeczka kukurydzy | |
1/4szt pomidora | |
1szt Tortilla (60g) |
Dodaj komentarz