Wiosenna zupa z botwinki – najlepsza!

Udostępnij:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Tumblr
Wiosenna zupa z botwinki - najlepsza!
Wiosenna zupa z botwinki - najlepsza!

Wiosenna zupa z botwinki – najlepsza!

Hej, kochani! Dziś chcę się z Wami podzielić moim przepisem na zupę z botwinki. To jedna z moich ulubionych wiosennych zup, która ma cudowny kolor i smak. Botwinka to młode liście i korzenie buraka ćwikłowego, które są bogate w witaminy i minerały. Młode liście botwinki wzmocniają odporność i oczyszczają organizm z toksyn. Botwinka ma też bardzo ciekawą historię. Już w starożytności była ceniona za swoje właściwości i uprawiana w Mezopotamii i Grecji. W Polsce botwinka jest znana od średniowiecza i była często serwowana na dworach królewskich. A dla mnie botwinka to smak dzieciństwa. Pamiętam, jak moja babcia gotowała ją z własnej uprawy i jak ja jej pomagałam w kuchni. Wiosenna zupa z botwinki była dla mnie prawdziwym rarytasem i zawsze jadłam jej ze smakiem.

A Wy jak lubicie botwinkę? Jeśli tak, to mam dla Was świetną wiadomość. Przepis na tę zupę jest bardzo prosty i szybki do wykonania. Potrzebujecie tylko kilku składników, które pewnie macie w domu lub łatwo dostaniecie w sklepie. Chcecie się dowiedzieć, jak zrobić pyszną zupę z botwinki? To zapraszam do czytania dalej!

Najciekawsze wpisy na blogu

Najlepsze przepisy na blogu: