Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Sałatka brokułowa z sosem czosnkowo-koperkowym

Składniki: na 5 porcji

  • 1 brokuł
  • 4 jajka
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 łyżka majonezu bio
  •  400g jogurtu naturalnego
  •  sól,  pieprz
  • 1 ząbek czosnku
  • koperek

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić,obrać  i pokroić w kostkę lub ćwiartki.

Brokuł podzielić na różyczki i gotować ok. 7 min w lekko osolonej wodzie. Pomidory malinowe pokroić na cząstki.

Wszystko ułożyć na szerokim naczyniu i polać sosem czosnkowym.

Sos czosnkowy: wymieszać majonez z jogurtem do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz koperek. Doprawić solą i pieprzem. Ponownie wymieszać.

1 porcja to: 247 kcal \ B – 14,4 g \ T – 15,3 g \ W – 16,2g \ BŁ – 5,6 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments