Sałatka: 2 porcje
- 1/2 mango
- 2 łodygi selera naciowego
- 200g Pomidor truskawkowy
- 1/2 Papryki czerwonej
- 4 Rzodkiewki
- 3 łyżki kukurydzy
- 1 łyżka sezamu
- sól,pieprz
Przygotowanie:
Mango obieramy i kroimy w kostkę.Seler naciowy myjemy,pozbawiamy twardych włókien i kroimy na niezbyt duże kawałki.Rzodkiewkę ścieramy na tarce na plasterki. Pomidory truskawkowe kroimy w ósemki. Warzywa wszystkie przekładam do miski, mieszam, sole, pieprze i dodaje pietruszkę pokrojoną.Sałatkę łączymy z przygotowanym wcześniej sosem.
Sos:
- 2 łyżki jogurtu 0%
- 1 łyżka majonezu
- Sól,pieprz
- Szczypiorek,koperek
Przygotowanie:
Do jogurtu dodajemy majonez.Mieszamy dokładnie.Siekamy szczypiorek i koperek,doprawiamy solą oraz pieprzem.