
Dziś mam dla Was przepis na przepyszną sałatkę, do której lubię wracać. Każdy składnik ma znaczenie i nadaje jej wyjątkowego smaku. To sałatka którą warto poznać. Połączenie rukoli, buraka i papryki sprawia, że jest lekka, słodko-kwaśna i wyrazista. Znakomita i na kolacje, i jako dodatek do grillowanych mięs.
Polecam:)
Składniki: na 2 porcje

- ½ opakowania rukoli
- ½ małego buraczka
- ½ marchewki
- 1 pomidor
- ½ czerwonej papryki
Dressing:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1łyzka octu winnego
- 1 łyżeczka musztardy
- Sól,pieprz
- 2 łyżki wody
Przygotowanie:
Przygotuj dressing: wymieszaj oliwę, wodę, ocet winny i musztardę. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem.Odstaw.
- Umytą rukolę przełóż do miski.
- Pokrój pomidora i paprykę w kostkę.
- Buraka i marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
- Warzywa połącz z przygotowanym wcześniej sosem. I gotowe:)
Porcja sałatki to ok. 148 kcal