Sałatka z selera naciowego z pomarańczą

Składniki: na 1 porcję

  • 2 łodygi selera naciowego
  • 100g pomarańczy
  • 1 łyżka orzechów włoskich
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1/3 łyżeczki miodu

Przygotowanie:

Łodygi selera naciowego dokładnie oczyszczamy i pozbawiamy twardych włókien.Pomarańcze obieramy oraz pozbawiamy błonek.Seler kroimy w cienkie paseczki ,następnie mieszamy z pokrojoną pomarańczą.Dodajemy sok z cytryny oraz miód.Orzechy rozdrabniamy i posypujemy nimi sałatkę.Wszystko dokłanie mieszamy.

Życzę smacznego 🙂

1 porcja to: 137 kcal \ B – 3,4g \ T – 6,7 g \ W – 19,5g \ BŁ – 4,1 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments