Sałatka z selera naciowego z pomarańczą
Składniki: na 1 porcję
- 2 łodygi selera naciowego
- 100g pomarańczy
- 1 łyżka orzechów włoskich
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1/3 łyżeczki miodu
Przygotowanie:
Łodygi selera naciowego dokładnie oczyszczamy i pozbawiamy twardych włókien.Pomarańcze obieramy oraz pozbawiamy błonek.Seler kroimy w cienkie paseczki ,następnie mieszamy z pokrojoną pomarańczą.Dodajemy sok z cytryny oraz miód.Orzechy rozdrabniamy i posypujemy nimi sałatkę.Wszystko dokłanie mieszamy.
Życzę smacznego 🙂
1 porcja to: 137 kcal \ B – 3,4g \ T – 6,7 g \ W – 19,5g \ BŁ – 4,1 g
0 Comments
Subscribe
Login
0 komentarzy