Surówka z kapusty pekińskiej i selera

Udostępnij:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Tumblr

Szybka surówka obiadowa z jogurtem naturalnym stanowi idealny dodatek do wielu dań. Pasuje zarówno do potraw z mięsa,jak i do rybki z grilla.Dzisiejszą surówkę najczęściej podaje do kotletów z indyka.Przepis na nie znajdziecie w zakładce Przepisy.

Składniki: na 4 porcje

  • ¼  kapusty pekińskiej
  • 1 średnia marchewka
  • ½ słoiczka selera sałatkowego
  • 1 ogórek kiszony
  • 2 łyżki typu jogurtu greckiego
  • Sól,pieprz

Przygotowanie:

Seler konserwowy odsączamy z zalewy.Kapustę pekińską myjemy,dzielimy na 4 części i jedną z nich szatkujemy.Resztę przechowujemy w lodowce do dalszego wykorzystania.Średniej wielkości marchew obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.Ogórka kiszonego kroimy w kosteczkę.Do pokrojonych warzyw dodajemy jogurt.Solimy i dodajemy pieprz.Wszystkie składniki mieszamy  i wkładamy na 15 min do lodówki.

1 porcja to: 47 kcal \ B – 1,7g \ T – 1,4 g \ W – 7,8g \ BŁ – 3,4 g

Czytaj również

Wpisy które mogą być dla Ciebie interesujące

Dieta kopenhaska cieszy się sporą popularnością wśród osób, które szukają szybkiego sposobu na zredukowanie masy...

Aktywność fizyczna powinna towarzyszyć nam niezależnie od wieku, stanu zdrowia czy wagi. Codzienny ruch pozwala...

Granola to mieszanka wszystkiego  co najlepsze,aby dobrze zacząć dzień. Świetny pomysł na szybkie i zdrowe...

Fleksitarianizm zyskuje w ostatnim czasie coraz większą popularność i coraz szersze grono zwolenników. I chociaż...

Składniki na 4 porcje: Filet z indyka – 200 g (1 porcja) Makaron tagliatelle...

Zdrowe odżywianie nie tylko pozwala zbliżyć się do wymarzonej sylwetki, ale przede wszystkim zmniejsza ryzyko...