Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Szybka sałatka z Fetą i rzodkiewką

Składniki: na 2 porcje

  • 100 g mieszanki sałat
  • 40 g  czerwonej cebuli,
  • 120 g ogórka
  • 8  Rzodkiewek
  • 40 g Ser feta
  • 4 łyżki jogurt naturalnego
  • szczypiorek
  • sól himalajska,pieprz
  • 1 łyżka słonecznika
  • 4 oliwki

Przygotowanie:

Mieszankę sałat (najlepsza będzie z roszponką)umyć. Ogórka i rzodkiewkę pokroić w plasterki, fetę w kostkę. Słonecznik podprażyć na suchej patelni. Jogurt wymieszać z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić solą i pieprzem.Warzywa wymieszać z fetą, polać jogurtem i posypać zrumienionym słonecznikiem. Udekorować pokrojonymi oliwkami.

Smacznego:)

1 porcja to: 204 kcal \ B – 13,6 g \ W – 12,5 g \ T – 12,3g \ BŁ – 3,2 g

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments