Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Szybki lunchbox do zabrania do pracy- farfalle z kurczakiem i warzywami

Lunchbox to  praktyczne i sprawdzone  rozwiązanie dla  osób, które nie  mają czasu  na długie, codzienne przesiadywanie w kuchni. Świetny pomysł dla zapracowanych i cieniących sobie swój wolny czas. Doskonały sposób na zapewnienie sobie dobrze zbilansowanych,pełnowartościowych posiłków, zamiast podjadania w  ciągu dnia byle czego. Dzięki niemu przygotujesz szybkie, lekkie danie  i  zadbasz o swoją sylwetkę.

Dziś mam dla Was propozycję sałatki, która  obfituje w składniki odżywcze. Jest źródłem żelaza, pełnowartościowego białka i dobrych tłuszczy, ale również  wapnia, cynku i magnezu. Tych składników potrzebują zwłaszcza osoby aktywnie fizycznie oraz chorujący na tarczycę.

Polecam 🙂

Składniki:  2   porcje

  • 100 g makaron farfalle
  • 200g filetu z kurczaka
  • ½ awokado
  •  ½  czerwonej cebuli
  • 5 łyżek kukurydzy
  • 5 łyżek fasoli czerwonej
  • 5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki  nasion słonecznika
  • 1 ząbek czosnku
  • Papryka słodka,curry,chilli sól,pieprz

Przygotowanie:

Umyte i osuszone mięso kurczaka  kroimy  na mniejsze kawałki. Doprawiamy papryką słodką, curry lub pieprzem ziołowym. Smażymy na rozgrzanej oliwie, aż kurczak zarumieni się.

Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu.

Z majonezu,musztardy, jogurtu  i chilli przygotowujemy  sos i łączymy sałatką. Doprawiamy ostatecznie. Po wierzchu posypujemy uprażonym słonecznikiem.

1 porcja to: 579,0 kcal

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments