Tagliatelle z indykiem i szpinakiem

Udostępnij:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Tumblr

 

Składniki na 4 porcje:

  • Filet z indyka – 200 g (1 porcja)
  • Makaron tagliatelle (wstążki) – 200 g
  • Suszone pomidory w oliwie – 70g (10plastrów)
  • Oliwa z oliwek -2 łyżki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Szpinak – 200g
  • Pieprz,Sól,
  • Śmietana 30% – 100 g
  • Bazylia
  • majeranek, papryka słodka,chilli,
  • Gałka muszkatołowa

Jak przygotować:

Filet z  indyka  pokrój w kostkę,przypraw wg.uznania.Ja używam swojej własnej mieszanki przypraw (papryka,chili,majeranek,gałka muszkatołowa po ok 1/3 łyżeczki). Przyprawionego indyka odstawiamy na 20 minut.

Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso.Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dorzuć opłukane liście szpinaku.Całość duś do miękkości.Na końcu dodaj pokrojone suszone pomidorki i  zalej śmietaną.Danie przypraw bazylią,solą i pieprzem.Połącz z ugotowanym makaronem.

 

Czytaj również

Wpisy które mogą być dla Ciebie interesujące

Na czym smażyć? Do wyboru masz wiele zdrowych opcji –