Tagliatelle z indykiem i szpinakiem

Udostępnij:
Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Tumblr

 

Składniki na 4 porcje:

  • Filet z indyka – 200 g (1 porcja)
  • Makaron tagliatelle (wstążki) – 200 g
  • Suszone pomidory w oliwie – 70g (10plastrów)
  • Oliwa z oliwek -2 łyżki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Szpinak – 200g
  • Pieprz,Sól,
  • Śmietana 30% – 100 g
  • Bazylia
  • majeranek, papryka słodka,chilli,
  • Gałka muszkatołowa

Jak przygotować:

Filet z  indyka  pokrój w kostkę,przypraw wg.uznania.Ja używam swojej własnej mieszanki przypraw (papryka,chili,majeranek,gałka muszkatołowa po ok 1/3 łyżeczki). Przyprawionego indyka odstawiamy na 20 minut.

Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso.Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dorzuć opłukane liście szpinaku.Całość duś do miękkości.Na końcu dodaj pokrojone suszone pomidorki i  zalej śmietaną.Danie przypraw bazylią,solą i pieprzem.Połącz z ugotowanym makaronem.

 

Czytaj również

Wpisy które mogą być dla Ciebie interesujące

Jak tanio i zdrowo gotować? Czy to w ogóle możliwe? Obecne czasy dla nikogo nie...

Kawa- zdrowa czy szkodliwa? Wszystkie poranki na świecie rozpoczynają się od zapachu aromatycznej kawy, która...

Jestem przeciwniczką ostrych diet redukcyjnych, które wyłączają całkowicie słodkości z menu. Co to za życie...

Z określeniem „Woda to źródło życia” spotkaliście się na pewno już nie raz. Nie ma...

Domowe musli lub granola przygotowane z mieszanki różnych płatków z dodatkiem pysznych, świeżych owoców to...

Składniki: ½ sałaty lodowej 2 pomidory 4 żółte pomidorki (opcjonalnie) 6-8 suszonych pomidorów 1 mozarella...