Tagliatelle z indykiem i szpinakiem
Składniki na 4 porcje:
- Filet z indyka – 200 g (1 porcja)
- Makaron tagliatelle (wstążki) – 200 g
- Suszone pomidory w oliwie – 70g (10plastrów)
- Oliwa z oliwek -2 łyżki
- 1 duża cebula
- 2 ząbki czosnku
- Szpinak – 200g
- Pieprz,Sól,
- Śmietana 30% – 100 g
- Bazylia
- majeranek, papryka słodka,chilli,
- Gałka muszkatołowa
Jak przygotować:
Filet z indyka pokrój w kostkę,przypraw wg.uznania.Ja używam swojej własnej mieszanki przypraw (papryka,chili,majeranek,gałka muszkatołowa po ok 1/3 łyżeczki). Przyprawionego indyka odstawiamy na 20 minut.
Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso.Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dorzuć opłukane liście szpinaku.Całość duś do miękkości.Na końcu dodaj pokrojone suszone pomidorki i zalej śmietaną.Danie przypraw bazylią,solą i pieprzem.Połącz z ugotowanym makaronem.
0 Comments
Subscribe
Login
0 komentarzy