Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Tagliatelle z indykiem i szpinakiem

 

Składniki na 4 porcje:

  • Filet z indyka – 200 g (1 porcja)
  • Makaron tagliatelle (wstążki) – 200 g
  • Suszone pomidory w oliwie – 70g (10plastrów)
  • Oliwa z oliwek -2 łyżki
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • Szpinak – 200g
  • Pieprz,Sól,
  • Śmietana 30% – 100 g
  • Bazylia
  • majeranek, papryka słodka,chilli,
  • Gałka muszkatołowa

Jak przygotować:

Filet z  indyka  pokrój w kostkę,przypraw wg.uznania.Ja używam swojej własnej mieszanki przypraw (papryka,chili,majeranek,gałka muszkatołowa po ok 1/3 łyżeczki). Przyprawionego indyka odstawiamy na 20 minut.

Na rozgrzanej oliwie podsmaż mięso.Po kilku minutach dodaj posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Dorzuć opłukane liście szpinaku.Całość duś do miękkości.Na końcu dodaj pokrojone suszone pomidorki i  zalej śmietaną.Danie przypraw bazylią,solą i pieprzem.Połącz z ugotowanym makaronem.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments