Header top area left

Header top area left

Header top area right

Header top area right

Zupa krem z pieczarek i selera


Składniki: (na 2 porcje)

*Filet z kurczaka bez skóry -(100 g)

*Cebula – 1szt

*Masło klarowane -2 łyżeczki

*Marchew -(70 g)

*Pietruszka, korzeń – (80 g)

*Seler korzeniowy – (200 g)

*Pieczarka uprawna – (250 g)

* Makaron orkiszowy (50 g)

*Woda -1szklanka (240ml)

Przyprawy – majeranek,tymianek,kurkuma,sól,pieprz

natka pietruszki


Przygotowanie:Na patelni, na maśle podpiec cebulę następnie dodać pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, pokrojone na ćwiartki pieczarki, pokrojone w plastry – marchew, pietruszkę,seler. Podlać bulionem lub wodą. Dusić pod przykryciem do miękkości. Przyprawić ulubionymi ziołami, dodać natkę pietruszki i zmiksować.Konsystencję regulować dolewając bulionu(mięso można podpiec osobno na patelni i dodać w kawałkach do zupy)Makaron ugotować osobno wg. opisu na opakowaniu(al dente) i dodać do zupy.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments