Fleksitariańska zupa z soczewicą i pomidorami
Jeśli masz ochotę na zdrową i pełną warzyw zupę, a jednocześnie szukasz alternatywy dla tradycyjnej pomidorowej to przygotuj jej pikantną, nieco odmienioną wersję!
Fleksitariańska zupa z soczewicą i pomidorami jest przepyszna, sycąca i w 100% wegańska. Nie posiada ani grama mięsa, za to wiele cennych i wartościowych składników, które odżywią i wzmocnią Twój organizim. Doskonale sprawdzi się na diecie odchudzającej. Zupa idealna do zabrania do pracy, jak i do podania w formie ciepłej kolacji.
Porcja zupy z soczewicy i pomidorów zawiera ok. 210 kcal i aż 14 g białka!
Smacznego 🙂
Składniki
Porcje
1szklanka Soczewicy czerwonej | |
1 Cebula | |
2ząbki czosnku | |
1Puszka pomidorów krojonych | |
1łyżka koncentratu pomidorowego | |
1 marchew | |
1 pietruszka korzeń | |
2łodygi selera naciowego | |
4szklanki bulionu warzywnego | |
1 ziemniak | |
2łyżki oliwy z oliwek | |
szczypta curry, kminu rzymskiego, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, papryka słodka | |
sól, sok z cytryny, chilli |
Przyprawy
szczypta kminku |
Dodaj komentarz