Zdrowe ciasteczka owsiane
Zdrowe ciasteczka owsiane.Te proste ciasteczka są idealnym smakołykiem dla małych i dużych łasuchów. Pięknie pachną cynamonem i świetnie smakują w zimowe wieczory w towarzystwie ulubionej herbaty.
Zdrowe ciasteczka owsiane z dodatkiem jabłka i rodzynek przygotujesz w mgnieniu oka, nie musisz posiadać żadnych umiejętności kulinarnych. One po prostu wychodzą każdemu.
Brak ocen
Składniki
Porcje
170g jabłko | |
1 szt jajko (rozm L ) | |
100g płatków owsianych | |
5g proszku do pieczenia | |
5g cynamonu | |
20g rodzynek | |
25g miodu płynnego |
Informacje żywieniowe
89 KCAL
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA
3,6 g
BIAŁKA
5, 3 g
TŁUSZCZE
9,2 g
WĘGLOWODANY
Przygotowanie
1.
KROK 1
Z PRZEPISU WYCHODZI 8 SZT CIASTECZEK OWSIANYCH.
1 porcja = 3 ciasteczka owsiane.
Jabłka, najlepiej te z własnego ogródka obieramy i ścieramy na tarce. Rodzynki zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy chwilę, aby napęczniały, a następnie odcedzamy.
Oznacz jako wykonane
2.
KROK 2
Połowę płatków owsianych mielimy za pomocą młynka do kawy lub blendera.Wszystkie składniki łączymy w misce, mieszamy i odstawiamy na 10-15 minut.
Oznacz jako wykonane
3.
KROK 3
Formujemy 8 płaskich ciastek i wykładamy je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasteczka pieczemy do lekkiego zarumienienia w temp. 160°C przez ok. 15 min.
Studzimy.
Oznacz jako wykonane
Dodaj komentarz